Debuut 2.0

admin  

Nog één nachtje slapen en dan is het 11 juni! Logisch, want vandaag is het de tiende, maar dat terzijde. Morgen is namelijk de dag dat Liefde zonder verleden uitkomt als paperback en ebook, en dat voelt toch een beetje als debuteren.

De eerste keer nog een keer.

Liefde zonder verleden is natuurlijk niet het eerste verhaal of boek van mij dat uitkomt. In oktober 2019 gaf ik de novelle Onbeperkt uit in eigen beheer en een paar maanden later deed ik dat nog een keer met een new adult roman waarvan ik spontaan de titel ben vergeten. Hoe dan ook, Onbeperkt kreeg een nieuwe titel plus een iets nieuwere inhoud en kwam in januari 2021 bij DVP uit onder de titel Liefde zonder oordeel, het eerste deel uit de Zorgen voor de liefde – serie (een serie met boeken die allemaal los van elkaar te lezen zijn). En dat ene boek, waar we het dus niet over hebben, ging door de shredder en kwam er in een veel betere versie uit als Jij en ik… samengevat. Een feelgoodroman die uitgegeven is door Loftbooks. Tussendoor kwamen er ook nog een aantal korte verhalen uit in bundels zoals Set, All I want for Christmas en Op het randje van geluk.

Dus niet bepaald voor het eerst dan…

Nee, eigenlijk niet. En toch voelt het wel zo. Liefde zonder verleden is namelijk het eerste verhaal dat nog niet online heeft gestaan als meelees-verhaal of als kort verhaal op een forum zoals Onbeperkt dat ooit begon als Hebban Zomerverhaal.

Dus ja, Liefde zonder verleden is echt helemaal nieuw voor mijn gevoel. Wat ook nieuw is, is dat het een volledige roman is van 310 pagina’s (!) en als paperback, ebook en audio (verwacht najaar 2021) uitkomt. Het hele pakket dus. Oh, en het woord ‘dus’ komt niet zo vaak voor in het verhaal, anders werden het nog meer pagina’s. Dus.

Het verhaal eromheen.

Ook dat is iets wat ik heel spannend vind om te delen. Dit keer heb ik voor een goed doel gekozen dat een stuk dichterbij huis is. En niet alleen geografisch gesproken. De vereniging Katwijkse ziekte heeft uiteraard hun thuisbasis in Katwijk, het ‘dorp’ waar ik zelf vandaan kom en wat – voor de kenners onder ons – te herkennen is als het kustdorp waar Abby en Silas wonen.

Een belangrijk vraagstuk dat op de site van de vereniging Katwijkse ziekte wordt behandeld, speelt een cruciale rol in Liefde zonder verleden. Welke dat is… dat laat ik nog even in het midden en kun je vanaf morgen ontdekken. En er is natuurlijk nog een reden waarom ik voor deze stichting heb gekozen. Ook dat antwoord is terug te vinden in Liefde zonder verleden. Ongeveer vanaf hoofdstuk 28. Maar de rest is ook de moeite waard ;).

Nog maar 1 nachtje slapen dus.

En dan is het toch echt release-day van een boek dat al meer dan een jaar in mijn hoofd zit. Een boek dat geschreven, herschreven en vervolgens weer opnieuw is opgebouwd. Een boek dat eigenlijk begin dit jaar uit had moeten komen, en toen is verschoven naar april, daarna naar mei en uiteindelijk is het juni geworden. Als ik terugkijk op de afgelopen weken vol onmacht, spanning, verdriet, gedoe en geregel, dan moet ik eerlijk zeggen dat het toch knap is dat er überhaupt een boek is uitgekomen (met dank aan Jen, Simone en Juliëtte) en ik hoop dat iedereen net zo veel van Abby en Silas geniet als dat ik heb gedaan.

Liefde zonder verleden is vanaf vandaag ook te vinden op Goodreads en Hebban.

Dank je wel voor het lezen <3 en dan ga ik snel verder met het deel over Anne en River: Liefde zonder toekomst.

Be the first to leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *