Even uitleggen.

admin  

Vorige week gooide ik heel enthousiast het bericht op Instagram dat de drie delen van de Zorgen voor de liefde serie niet meer te verkrijgen zijn en dat ze niet alleen een nieuwe cover gaan krijgen, maar ook een nieuwe titel en een nieuwe inhoud. Dat moet ik natuurlijk even uitleggen, want dit topje van de ijsberg, was misschien een beetje kort door de bocht. En behoorlijk verwarrend als je niet de rest van de ijsberg kent.

Deel 4 en deel 5

Ergens vorig jaar werden deel 4 en deel 5 aangekondigd. Over de titels was ik het nog niet helemaal eens, maar ik wist wel dat ik het vervolgverhaal van Miriam en Gideon Liefde zonder beperking wilde gaan noemen. Vol inspiratie begon ik met schrijven, maar ik liep vast. Het punt is dat ik in het eerste deel ding heb geschreven die niet allemaal even correct waren en waar ik niet (meer) achter sta. Dan vraag je je misschien af: waarom doe je het dan in de eerste plaats? Maar laat ik zeggen dat ik nog veel heb moeten leren de afgelopen jaren, maar dat ik er ook in geloof dat je ‘sorry’ mag zeggen, en jezelf mag verbeteren.

Hoe dan ook…

Het vastlopen leidde tot de conclusie dat ik deel 4 wilde schrijven met herinneringen en flashbacks uit Liefde zonder oordeel. Zodat je niet per se het eerste delen hoefde te lezen, om deel 4 te kunnen begrijpen. Dit gaf me echter ook de kans om hier en daar wat aan te passen uit deel 1. Het zullen geen grote dingen zijn, meer details. Wat ook al gebeurd is in Liefde zonder tijd.

Om verwarring te voorkomen, wilde ik deel 4 ergens eind 2024 uitgeven. Als auteur teken je voor een bepaalde tijd een contract bij je uitgever. De Zorgen voor de liefde serie is uitgegeven door DVP en de tijd was nog niet daar om de contracten te verlengen of te ontbinden. Jen, uitgeefster van DVP, hoorde van mijn idee en stelde voor om de contracten nu al te verbinden zodat ik de kans kreeg om mijn verhaal eerder uit te brengen. Dat was voor mij natuurlijk een superkans, en hoewel ‘het ontbinden van een contract’ soms best heftig klinkt, was dit nu eigenlijk wel goed nieuws voor mij omdat ik dan meer mogelijkheden heb met het verhaal van Miriam en Gideon en deze waarschijnlijk ook al in de zomer van 2023 kan uitbrengen.

En die andere delen dan?

Met drie delen in de serie kan je natuurlijk niet het eerste deel eruit halen en deel 2 en deel 3 wat rondlaten zwerven. Daarom zijn deze delen tijdelijk even niet verkrijgbaar. Ook hier gaat wat veranderen, maar dat zijn geen grote dingen.

Deel 2: Liefde zonder…

Allereerst wil ik voor het verhaal van Silas en Abby een nieuwe titel en een nieuwe cover. Ideeën zijn van harte welkom ;). Ook wordt er hier en daar wat veranderd aan het verhaal. Het punt is, klein stukje ijsberg hier, dit verhaal was het het eerste verhaal waarover ik echt struikelde. En toen ik besloot om het om te gooien en te gaan herschrijven, kwam mijn vader in het ziekenhuis terecht. Dat was een hele nare periode, waarin ik vooral in de overlevingsstand ben gegaan met de bekende uitspraak ‘ja hoor, lukt wel!’. Ook na zijn overlijden, gaf ik die zin aan bij de uitgeefster wat betreft de herschrijf en het halen van mijn deadline. Spoiler: het ging niet.

En toch heb ik in een heel korte periode Liefde zonder verleden geschreven. Gehaast, gevloekt (net als een van de hoofdpersonages) en een resultaat neergezet waar ik best trots op mag zijn, maar wat hier en daar ook een draak is met een stinkende adem. Daarnaast heb ik verzaakt in de research en staan er dingen in die onjuist zijn wat betreft jeugdzorg en pleegzorg. En dat wil ik niet.

Dus het verhaal van Silas en Abby krijgt hier en daar ook wat inhoudelijke wijzigingen.

Rowan en Anne.

Dat waren de twee mannen waardoor ik mijn mojo weer terugkreeg. Dus aan hun verhaal wordt niets veranderd, en het eventuele vervolg komt gewoon uit in een heel nieuw deel los. Het enige wat ik wil veranderen is de titel. Aanvankelijk zou Rowan ongeneeslijk ziek zijn en komen te overlijden in het verhaal. De titel Liefde zonder toekomst paste daar wel bij. Nu vind ik de titel het verhaal geen eer meer aan doen, en wil ik deze graag veranderen. Ook hier zijn suggesties meer dan welkom.

Dus…

De conclusie van het hele verhaal is: Liefde zonder oordeel (deel 1) en Liefde zonder beperking (deel 4) worden in feite samengevoegd zodat ze los van elkaar te lezen zijn, maar ook gewoon naast elkaar te lezen zijn. Liefde zonder beperking gaat dieper in op het verhaal van Gideon en ook de achtergrond van Miriam.

Liefde zonder verleden (deel 2) krijgt een andere titel, maar ook een andere cover en wordt ook inhoudelijk opgefrist. Het kan zo zijn dat er nog best veel hoofdstukken bijgeschreven moeten worden om de losse eindjes bij elkaar te knopen, maar dan wordt dat ook zo gedaan dat je de twee boeken naast elkaar kan lezen en niet het idee hebt dat je of heel veel mist als je het ene deel niet hebt gelezen, of dat je alleen maar informatie aan het herkauwen bent.

Liefde zonder toekomst (deel 3) krijgt een andere titel en cover. Het verhaal van Rowan en Anne is waarschijnlijk als eerste weer te verkrijgen. En krijgt hopelijk een mooi vervolg volgend jaar kerst ;).

Titelst gezocht:

Uiteraard zijn suggesties wat betreft de titels meer dan welkom. Ik heb er al eentje: Liefde zonder beperking voor het verhaal van Gideon en Miriam. Maar hoe met het verhaal van Silas en Abby gaan heten? Liefde zonder spijt? Liefde zonder wroeging? Liefde zonder einde?

En voor Rowan en Anne twijfel ik ook nog. Liefde zonder angst had ik eerst, maar ik weet het nog niet. Dus roep maar.

Kleine ps:

Uiteraard komt er een leuke actie als de boeken uitkomen, dat duurt uiteraard nog even.

Be the first to leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *