Zorgen voor verwarring…

admin  

Een van de vragen die ik deze week veel krijg is: welk deel uit de serie is Liefde zonder tijd. Het antwoord ‘geen’ is dan toch een beetje twijfelachtig want er zijn drie andere boeken onder de naam Anne May uitgekomen met een soortgelijke titel, namelijk Liefde zonder… en deze zijn onderdeel van de Zorgen voor de liefde – serie, bovendien heb ik ook al de cover geshowd van het vierde deel en volgens mij ook nog ergens op social media geroepen dat Liefde zonder tijd deel vijf zou zijn.

Dus wat is het nou?

Even terug naar het begin.

Anderhalf jaar geleden had ik een heel leuk idee voor een serie. Ik pitche deze bij DVP en daar werd gelijk enthousiast op gereageerd. Het zou dan gaan om het verhaal van Silas en Abby, en River en Anne. Als introductie van mij als auteur en ook de serie besloten we om mijn novelle Onbeperkt opnieuw uit te geven onder de titel Liefde zonder oordeel. Ik paste hier en daar wat dingen aan zodat het ook kon aansluiten op het verhaal van Abby, en toen kreeg ik een briljant idee.

Briljante ideeën zijn namelijk gevaarlijk 

In mijn oorspronkelijk plan stond namelijk dat Liefde zonder verleden geschreven werd uit de personages Silas en Abby. Het deel wat erop volgde, Liefde zonder toekomst, werd dan geschreven uit Silas en Anne. En doordat Liefde zonder oordeel niet compleet voelde bedacht ik dat er nog een volgend deel kon komen dat vanuit Miriam en Abby werd geschreven. Op deze manier werden alle verhaallijnen met elkaar verweven en had je een serie die je het liefst in één ruk wilde uitlezen. Vandaar dat ik ook op het briljante idee kwam om er een serienummer op te plakken. Je moest het immers op volgorde lezen. Heel simpel toch?

Nou nee dus…

Dat idee werkte voor geen meter. En dus heb ik na veel vijven en zessen de knoop doorgehakt en gezegd: Liefde zonder verleden wordt het verhaal van Abby en Silas, en Liefde zonder toekomst wordt het verhaal van River en Anne. Omdat Liefde zonder oordeel echt nog wat meer nodig had, zou daar dan Liefde zonder beperking op volgen.

En dat vijfde deel?

Nou, vorig jaar kerst schreef ik het verhaal van Ben en Maddy. Twee vrienden van Gideon uit Liefde zonder oordeel. Die twee stolen gelijk mijn hart en ik wilde dolgraag hun verhaal ook schrijven. Met als pluspunt dat je dan ook een beeld van Gideon voor het ongeluk kreeg. Dat deel zou eigenlijk een spin-off worden en ergens tussendoor gepubliceerd worden.

Klinkt allemaal heel logisch

Maar het afgelopen jaar was helemaal niet logisch. Even een serie omgooien met de thema’s die ik wilde behandelen, is bijna niet te doen in een kort tijdbestek, plus er gebeurde nogal wat het afgelopen jaar… helder nadenken was niet echt een van mijn kwaliteiten, maar doorrennen als een kip zonder kop wel. 

Met als gevolg…

Dat alles in de knoop draaide. Liefde zonder verleden en liefde zonder toekomst zijn onder een behoorlijke druk geschreven. Dat wilde ik niet voor het vierde deel. Daarbij kwam ook nog dat er in Liefde zonder beperking zoveel losse draadjes aan elkaar geknoopt moesten worden, dat dat geen goed verhaal werd. Ik kwam er niet meer uit. Omdat ik ook niet wist wanneer me dat wel ging lukken, heb ik besloten om Liefde zonder beperking in de koelkast te zetten en mocht het zover zijn, het zelf uit te geven omdat ik niet weer de fout wilde maken toezeggingen te doen die ik niet waar kon maken. 

Liefde zonder tijd

Met dat verhaal ben ik wel verder gegaan, dat stond immers al grotendeels op papier, en ook dat verhaal besloot ik in eigen beheer en op mijn eigen tempo uit te geven. Het resultaat kwam 6 februari uit en daar ben ik supertrots op. Het is een losstaand deel, of eigenlijk een spin-off van de Zorgen voor de liefde serie. Een aantal personages, zoals Gideon, Miriam, Rowan en Eden, die je misschien kent uit de serie, komen ook in Liefde zonder tijd voor. Het is alleen niet nodig om die boeken ook daadwerkelijk gelezen te hebben (maar natuurlijk wel ontzettend leuk). 

Sneeuwvlokjesliefde is het verhaal dat ik schreef voor de kerstkalender van DVP, en deze heb ik in eigen beheer uitgegeven als ebook en een eenmalige druk als mini bij de orders van Liefde zonder tijd

Dus kort samengevat:

In 2021 kwam bij DVP de Zorgen voor de liefde – serie uit met de volgende titels:

#1 Liefde zonder oordeel

#2 Liefde zonder verleden

#3 Liefde zonder toekomst

Liefde zonder tijd is een spin-off met als prequel Sneeuwvlokjesliefde.

Be the first to leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *