New adult

New adult is een behoorlijk breed genre en er valt aardig over te twisten wat het nou precies inhoudt. Of dat een hele interessante discussie gaat opleveren, is ook nog maar de vraag en in de tijd die je eraan kwijt bent kun je beter een fijn boek lezen.

Hieronder alvast een paar tips die onder het new adult genre vallen. Ik omschrijf mijn verhalen graag als een liefdesverhaal tussen een lach en een traan met een vleugje sexyness.

Zorgen voor de liefde

Als liefde en intimiteit niet vanzelfsprekend is, durf je dan te kiezen voor een liefde die anders is?

Lees eerste hoofdstukken

Liefde zonder oordeel.

Als je wilt overleven, kies je met je verstand. Maar als je echt wilt leven, laat je je hart spreken. 

Vanaf het moment dat haar vader haar vertelt dat hij zal komen te overlijden, is Miriam overgegaan op de overlevingsstand. Gezien haar traumatische verleden is een normale opleiding of baan niet voor haar weggelegd en ze gaat aan de slag als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze een wel heel bijzondere patiĆ«nt. 

Gideon Asher is vijfentwintig, heeft een ernstig ongeluk gehad en is niet in staat om te praten of te bewegen. Toch lukt het Miriam om stukje bij beetje tot hem door te dringen en met hem te communiceren. Tot ze op zijn geheim stuit. Maar mag ze hem wel veroordelen om wat hij heeft gedaan?

Is gebroken voor altijd kapot of kun je elkaar ook helen?

Verwacht voorjaar 2021

Liefde zonder verleden

Als je vandaag niet leeft omdat je bang bent om gisteren kwijt te raken… dan is er toch nooit een morgen?

Als Abigail Kooistra de sleutel van haar nieuwe appartement krijgt, hoopt ze daarmee ook de deur naar haar nieuwe leven te openen. Hoewel ze haar verleden graag achter zich had gelaten, heeft het haar ook iets moois gebracht waarvoor ze wil vechten.  

Een boekenkast met een eigen wil brengt daar echter verandering in als die zonder pardon omvalt, dwars door de muur van de buurman heen. Een buurman die zich voorgenomen had Abigail Kooistra voorgoed uit zijn geheugen te bannen en helemaal geen nieuwe herinneringen met haar wil maken.

Is er een toekomst mogelijk zonder dat het verleden in de weg staat?

Verwacht najaar 2021

Liefde zonder toekomst

Niemand heeft in principe een toekomst. We kunnen erover dromen, maar wat we hebben is het heden.

Anne is een veelbelovend neurochirurg in opleiding die kans maakt op een belangrijke onderzoeksplek binnen het ziekenhuis waar hij werkt, maar van zijn eigen hart en hoofd krijgt hij geen hoogte. Vooral niet als zijn geheimzinnig buurman vriendschap naar een heel nieuw niveau tilt. Is er meer tussen hen mogelijk, of heeft River een reden om afstand te bewaren?

Twee jaar na zijn scheiding heeft River zijn leven aardig op de rit. Hij werkt, slaapt, eet en surft. Meer is het niet, en hij weet ook dat het nooit meer kan worden. Hij heeft er vrede mee, tot hij Anne tegenkomt en hij begint te dromen over een toekomst die niet voor hem is weggelegd. Kan hij verder met Anne zonder zich open te halen aan de scherven van zijn huwelijk?

Is hoeverre bepaalt je verleden of er wel een toekomst mogelijk is?

Verwacht voorjaar 2022

Liefde zonder beperking

Als alles wat je wilt buiten je bereik ligt, moet je dan opgeven of je wensen bijstellen?

Miriam en Gideon willen niets liever dan samen gelukkig zijn, maar Gideons beperking lijkt hen steeds verder uiteen te drijven tot er geen weg meer terug is en hij een dramatisch besluit neemt. Lukt het Miriam om Gideon te overtuigen dat ze samen gelukkig kunnen zijn, op hun eigen manier? 

Abby staat op een onmogelijk kruispunt. Ze wil dolgraag een veilig thuis bieden aan alle drie haar kinderen, een toekomst opbouwen met Silas en haar opleiding afmaken, maar dat kan ze niet allemaal tegelijk. Kan ze kiezen tussen haar kinderen en grote liefde of is er nog een uitweg buiten gewone paden?

Is wat niet kan een reden om op te geven, of juist een nieuwe mogelijkheid?